Мектиќ: Повторно активирана маршрутата на мигрантите преку Западен Балкан

//

Босанскиот министер за безбедност Драган Мектиќ предупреди дека маршрутата на мигрантите преку Западен Балкан повторно е активирана и значително се зголемува бројот на нелегални мигранти кои се обидуваат преку регионот да стигнат до западниот дел на Европа.

– Приливот на се поголем број мигранти е проблем за земјите од регионот и треба нешто да преземеме – истакна Мектиќ на прес-конференција во Сараево.Тој посочи дека има основа за сериозна загриженост во врска со таа состојба и дека клучниот проблем е пропустливоста на границата меѓу Албанија и Црна Гора, за која смета дека треба да биде затворена што поскоро… (Прочитајте го целиот напис овде)

Претходна статија

15 милиони денари за отпочнување на проектот за гасификација на Битола

Следна статија

Трамп: Книгата „Оган и гнев“ е полна со лаги, лажни претставувања и извори кои не постојат

Најново од Вести