МЕНЧЕ ТОЧИ: ЗА ЕДНА ГОДИНА ГОЛЕМ БРОЈ ДОКТОРИ ЌЕ ЗАМИНАТ ВО ПЕНЗИЈА И СИСТЕМОТ ЌЕ КОЛАБИРА

//

„За една година од здравството ќе си одат во пензија плејада квалитетни лекари специјалисти што ќе го колабира системот. Во државата нема мајстори од разни профили, си заминаа од државата. За некоја година ќе нема кој да работи и професионално новинарство, падна цената на трудот, квалитетот отиде во бестрага, станавме собирачи на лајкови. Која сатисфакција се сите можни награди што ги имам добиено, па и онаа за животно дело? Има некоја стратегија, правец по кој ќе се движиме или уште ќе се давиме во калта? “, прашува преку својот facebook профил новинарката Менче Точи.Претходна статија

ГДУ: КУМАНОВО КО МИЛАНО, ПОД ИТНО!

Следна статија

ТАРАВАРИ: ПОСЛЕ СЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ДУИ ЗАМИНУВА ВО ОПОЗИЦИЈА

Најново од Вести

Ковачев: На местото на спомениците на окупаторската Црвена армија во Софија и во Пловдив да се постават споменици на Левски, Ботев, Гоце Делчев, Тодор Александров и Ванчо Михајлов

Бугарскиот европратеник од редовите на ГЕРБ-СДС Андреј Ковачев, даде интересна идеја за тоа што треба да