|

МЕНДУХ ТАЧИ СМЕТА ДЕКА ИЗБОРИ МОЖЕ ДА ИМА ВО ЈУНИ

Тој на денешната прес-конференција истакна дека изборите се важни за да се заздрави економијата во наредниот период, пренесува Канал 5.

-Мислам дека после празникот Бајрам (н.з 24 мај) по 21, 22 дена да имаме избори. Многу е важно да има избори затоа што покрај оваа битка со вирусот ни претстои уште една голема битка, битка за економско опоравување на нашиот народ, смета Тачи.

Тој истакна дека треба да се отворат верските објекти, порачувајќи дека битката со вирусот ќе трае и ќе треба да се живее со Ковид-19.

Препочитувам да се отворат и религизоните објект, но многу претпазливо со голема одговорноста на раководителите на тие објекти и на луѓето што работат. Со почитување на сите мерки. Претпочитувам да се олабават сите условно речено стегнати ситуации од страна на Владата но во ист момент тоа не значи дека од кога ќе олабават овие мерки дека и ние како граѓани ќе олабавиме. Напротив секој ќе се однесува одговорно што значи миење на раце, дистанца, ракавици и носење на маска, рече Тачи.Слични Објави