МФ ТЕВДОВСКИ СЕ СРЕТНА СО НОВОИЗБРАНАТА ГУВЕРНЕРКА АНГЕЛОВСКА-БЕЖОСКА

/

23 мај 2018, Скопје – Министерот за финансии Драган Тевдовски оствари средба со новоизбраниот гувернер на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска.

Тевдовски и ја честиташе функцијата на Ангеловска-Бежоска и рече дека и во наредниот период очекува добрата соработка помеѓу Министерството за финансии и Народната банка да продолжи.

На средбата беа констатирани солидната макроекономска позиција и стабилноста на финансискиот систем. Исто така, беше заклучено дека добрата координацијата на фискалната и монетарната политика, во насока на остварување на макроекономските цели, ќе продолжи и во иднина.Извор: Министерство за финансии.Претходна статија

НИКОЛА ГРУЕВСКИ ОСУДЕН НА 2 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СЛУЧАЈОТ „ТЕНК“

Следна статија

ОДБРАНАТА НА ГРУЕВСКИ ЌЕ СЕ ЖАЛИ ЗА ПРЕСУДАТА ВО СЛУЧАЈОТ „ТЕНК“

Најново од Истакнато

Невладини организации на македонски Бугари од РС Македонија со осуда за срамниот говор на омраза кон Бугарите и Бугарија на фудбалскиот натпревар меѓу РС Македонија и Бугарија во Скопје

Претставници на 10 граѓански здруженија на граѓани на РС Македонија, со бугарска национална самосвест, испратија писмо