|

„Мицкоски и Милошоски се дел од стотиците примери во ДПМНЕ за непотизам“, велат од СДСМ

„Мицкоски и Милошоски се дел од стотици примери во ДПМНЕ за непотизам. Мицкоски е вработен на Факултет кај својот татко, прво како асистент. Мицкоски во минатото раководеше со АД ЕЛЕМ, а токму во ЕЛЕМ-турс беше вработен Горан Манасиевски, прв братучед на Христијан Мицкоски“, велат од СДСМ.

„Милошоски цела фамилија ја вдоми со ДПМНЕ. Неговата снаа Александра е вработена во УЈП, неговиот вујко Владимир е вработен во Катастар, братучедот на Милошоски, Станко е вработен во Централен регистар, братучетката Елизабета е вработена во основно училиште, неговиот зет Марјан беше раководител во МЕПСО.

ДПМНЕ, која има долгогодишно искуство во узурпирање и партизација на институциите, е симбол за непотизам“, соопшти СДСМ.

Слични Објави