МИХАИЛ ТРЕНДАФИЛОВ- НАНЧЕ: КОЈ ЈА КРИЕ ВИСТИНАТА ЗА ОХРИДСКО-ДЕБАРСКОТО ВОСТАНИЕ?

„Кој ја крие вистината за Охридско-дебарското востание? Ако до 1991 година тоа беше Белград, зошто во 28 години независна Македонија продолжува молк? Зошто СДСМ и ДПМНЕ се сѐ уште продолжена рака на Белград? Без вистината за минатото немаме иднина“, изјави потпретседателот на ГДУ-Охрид, Михаил Трендафилов-Нанче.