|

МИОА: Буџетот за следната година вклучува проекти наменети за граѓаните

„Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација вклучува проекти посветени директно на граѓаните и дигитализација на државната администрација.

Во 2022 година ќе се фокусираме на:

  • Систем за управување со документи со документи – DMS (Поврзување на над 35 нови институции)
  • Точка за услуги (Креирање на принципот на едношалтерскиот систем)
  • Централен регистар на население
  • Нови веб-страници на министерствата (Зголемена транспарентност на институциите, полесна комуникација)

Зголемувањето на транспарентноста и квалитетот на услугите што ги дава државната администрација за граѓаните секогаш се на прво место“, се вели во соопштението на МИОА.

Слични Објави