МЛАДИТЕ ДОАЃААТ ВО ФИЛХАРМОНИЈА

/

Вечерва, во 20 часот, во Македонската филхармонија ќе се одржи традиционалниот концерт „Младите доаѓаат“ со учениците од Државните музички училишта во Македонија, на кој ќе се претстават млади, талентирани музички уметници кои по пат на аудиција се избрани да настапат како солисти со оркестарот на Македонската филхармонија …

Диригент на концертот е маестро Фи Фи Ле, а ќе бидат изведени дела од Глук, Аколаи, Моцарт, Лало, Хајдн, Лист, Сен-Санс, Росини, Хачатуријан.Претходна статија

ЕТНОЛОШКА ИЗЛОЖБА ВО МУЗЕЈОТ ВО НЕГОТИНО

Следна статија

ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕТО ЗА НАСИЛСТВАТА ВО ЦЕНТАР- ОБВИНЕТИОТ НА СЛУЖБЕН ПАТ

Најново од Истакнато

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,