МРТВ ГИ ПОНИШТУВА КОНКУРСИТЕ НА КОИ РИСТО БОМБАТА ДОБИ 36.000 ЕВРА, А ЃОРЃИ КРСТЕВСКИ 12.000

//

Македонската радио телевизија ќе ги поништи двата конкурси од 2017 година за финансирање на песни според Законот за поддршка на домашната музичка продукција.

На вчерашниот состанок меѓу претставници на Министерството и МРТВ , донесена е одлука, по спроведениот надзор и по насоките дадени од Министерството за култура, МРТВ да ги поништи одлуките за избор и одлуките за неизбор по основ на вториот и третиот квартал од 2017 година.„На состанокот заеднички беше констатирано дека актуелниот Закон е тешко применлив и дека не ја исполнува функцијата за која е донесен. (Прочитајте го целиот напис овде)

Претходна статија

Словенците бесни: Им плаќате на ЕХФ, а тие нас нѐ крадат!

Следна статија

ПРВА ИЗМЕНА ВО СОСТАВОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

Најново од Вести