НА ДВЕ ПЛАЖИ ВО ЦРНА ГОРА ЛЕЖАЛКИТЕ ЌЕ ЧИНАТ 120 ЕВРА

/

Црна Гора најави дека капалиштата ќе бидат отворени од 18 мај. Туристите ќе имаат многу поголема удобност затоа што плажите нема да бидат пренатрупани, бидејќи мора да се почитува задолжителното растојание помеѓу плажниот мобилијар.

Дефинирано е дека на 16 квадратни метри плажа може да бидат поставени само еден чадор и две лежалки.

Она што мачи многу туристи се цените. Но, сè уште нема официјален одговор на тоа прашање.

Во спомен на кралицата Марија Караѓорѓевиќ, која, како што велат, таму го поминувала времето, плажата кај островот Свети Стефан се вика Краличина.

Таа плажа ќе биде особено привлечна за туристите, затоа што социјалното растојание е веќе применето таму и удобноста на оваа плажа е навистина на високо ниво. Но изнајмувањето лежалки и чадори на оваа плажа чини 120 евра.Во непосредна близина на Краличина плажа, се наоѓа и Краловата. Тоа е релативно мала плажа, долга само околу 200 метри.

Летната резиденција на кралот Никола, по кого е именувана, се наоѓа во близина на оваа прекрасна плажа.
И овде правилото на физичко дистанцирање важи веќе долго време. Мал број лежалки за плажа е достапен за изнајмување, а цената е речиси иста како на Краличина плажа.

Извор: МакфаксПретходна статија

РСБСП: БИДЕТЕ КУЛТУРНИ И ТОЛЕРАНТНИ УЧЕСНИЦИ ВО СООБРАЌАЈОТ, СЕКОЈ ДЕН!

Следна статија

МУСЛИУ: НА ИЗБОРИ МОРА ДА ОДИМЕ!

Најново од Вести