| |

НАПЛАТИЛЕ 30 ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА 6 МЕСЕЦИ, А НЕ ОТВОРИЛЕ УСТА ВО СОБРАНИЕ- ВЕЧНИТЕ ПАТНИЦИ МИРА ДИЗЕЛ И СТОЈАН МИЛАНОВ

Во последните шест  месеци, односно во периодт јануари-јуни оваа година, пеатениците Стојан Миланов од Пробиштип и Мира Стојчевска од Делчево  по различни основи од државата, односно граѓаните наплатиле најмалку 30.000 евра. За овие пари, двајцата народни избраници на пленарните седници  и собраниските работни тела  не отвориле уста, стои во извештајот на !Мој пратеник“.

Така, за екстра  популарната Мира Стојчевска  стои  и дека присутна била на 49 седници, била отсутна само еднаш, а освен што  не дискутирала,  не поставувала ниту пратенички прашања. 

Прв другар по молчење на Мира  и е Стојан Миланов  кој исто така  шест месеци не зборувал, туку кревал само рака.

 Што за молчењето  мислат  граѓаните?

„ Не е во ред, да ги вратат парите“, е ставот на народот.

Дали ,наместо во џебот на пратениците, ќе било подобро овие 30.000 евра  да завршат за некоја друга  граѓанска потреба?

„Да, секако , подобро да се инвестираат некаде“, велат анкетирани граѓани.

За разлика од нив, завидна активност покажале Јагода Шахпаска,  Јулијана  Николова, Никола Мицевски, Трајче Димков, Емил Димитриев , Благица Ласовска  и др.

Инаку,  Источниот регион кој спаѓа во ИЕ 3 во парламентот делегира 10 пратеници  и во  овој парламентарен состав 4 се од СДСМ,  а 6 од ВМРО ДПМНЕ.

Извор: ТВ СтарСлични Објави