НАСЕР СЕЛМАНИ : ГОВОРОТ НА ОМРАЗА ИМ ОДГОВАРА НА ПАРТИИТЕ

Вести Истакнато Македонија

Насер Селмани претседателот на Здружението на Новинари на Македонија изјави дека Македонија е единствена држава во која нема казни за говор на омраза, а тоа се должи само поради тоа што двете политички партии кои се менуваат на власт имаат корист од тоа. Според него со ширењето на говорот на омраза се дели народот и на тој начин тој лесно се владее.