Нешков: Треба да има нормална инфраструктура меѓу РС Македонија и Бугарија

//

„Веќе 30 години политичарите ни ветуваат Коридор 8, железничка пруга а сега новата власт ветува и авионски врски. Јас 30 години очекувам елементарна патна врска помеѓу двете земји. 30 години тоа е најпримитивната и најзаостанатата патна врска меѓу двете земји“, изјави новинарот Љубчо Нешков во однос на инфраструктурата меѓу Бугарија и РС Македонија во етерот на БТВ радио.

„Премиерот на Северна Македонија ноќва патувал 3 часа. А знаете како патуваат колите на државниците, со придружба. Тоа не се патишта , тоа се селски патеки. Секој кој што ја поминува границата знае дека таму е разорано. Политичарите се тие што треба да ја градат таа инфраструктура и додава дека работите навистина се трагични и ништо не се прави. “Според Нешков политичарите од двете страни на границата покажале достоинствено однесување во овие трагични моменти.

Претходна статија

Бугарија не ја менува позицијата во однос на РС Македонија и ЕУ

Следна статија

Бугарски експерт: Пожарот во автобусот избувнал во предниот дел, имало експлозија

Најново од Вести