| |

НОВИ 18 ЗАБОЛЕНИ ОД КОРОНАВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА

Нови 18 случаи на заболувања од корона вирусот се забележани во изминатите 24 часа. Ова пред малку го соопшти Венко Филипче на својот профил на Фејсбук.

По градови: Скопје 11, Прилеп 4, Куманово 2, Тетово 1. Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 изнесува 219 лица, напиша министерот.

Според местото на живеење, досега случаи на КОВИД-19 се регистрирани во:

– Скопје (134)

– Дебар (43)

– Куманово (17)

– Штип (8)

– Прилеп (6)

– Охрид (3)

– Велес (3)

– Кавадарци (2)

– Тетово (2)

– Гостивар (1)Слични Објави