| |

Новиот Клинички центар ќе се гради со европски пари

Владата информира дека новиот Клинички центар ќе биде изграден со кредит од Банката за развој на Советот на Европа (ECB), информираа од Владата. Премиерот Зоран Заев и министерот за здравство Венко Филипче вчера се сретнаа со делегација на ECB, предводена од Витомир Мајлс Рагуз, регионален менаџер на банката. Се очекува конечната одлука  за изградбата на  клиничкиот центар „Мајка Тереза“ да биде донесена на една од наредните седници на Владата.Слични Објави