|

НОВО РОЧИШТЕ ЗА СЛУЧАЈОТ „ТИТАНИК“

Ново рочиште за случајот „Титаник“ треба да се одржи денеска во Основниот кривичен суд Скопје. Судењето го води судијата Осман Шабани, а обвинението е застапено од обвинителката Лиле Стефанова. Случајот се уште е во доказна постапка.

Меѓу обвинетите за незаконско финасирање на ВМРО-ДПМНЕ, повреда на избирачкото право и други кривични дела се и поранешните министри Гордана Јанкуловска и Миле Јанакиевски.Слични Објави