ОД УТРЕ НЕМА КУПУВАЊЕ ВО КЕШ НА РОБА ПОСКАПА ОД 500 ЕВРА

//

Од утре стапува во сила последната измена на Законот за спречување перење пари и финансирање тероризам со што купувањето во кеш ќе биде дозволено само за суми до 500 евра. Aко утре сакате нешто поскапо од 500 евра, нема да можете да платите во готовина, туку само со картичка или уплатица во банка. Прекршувањето на законот, ќе ве чини од 5.000 до 80.000 евра.

Претходна статија

ВМРО-ДПМНЕ: ВЛАСТA НА СДСМ ДОКАЖА ДЕКА Е НАЈНЕСПОСОБНАТА ВО ИСТОРИЈАТА НА Р. МАКЕДОНИЈА

Следна статија

ЗАЕВ: СО СЕКОЈ ИФТАР, ЗА ВРЕМЕ НА РАМАЗАНСКИОТ ПОСТ, ДА ЈА СПОМЕНЕМЕ И ДА Ѝ ДАДЕМЕ СИЛА И НА НАШАТА ЗАЕДНИЦА

Најново од Вести