| |

ОЛИВЕР ДЕРКОСКИ ОД ВМРО-ДПМНЕ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ДИК

Собранието на Република Македонија со 100 гласа „за“ ги избра претседателот, потпретседателот и членови на Државната изборна комисија (ДИК). Оливер Дерковски од ВМРО-ДПМНЕ е избран за претседател на ДИК, а Дитмире Шеху од ДУИ за потпретседател. Елизабета Постоловска од ВМРО-ДПМНЕ, Јанакие Витановски, Борис Кондарко и Радица Ристеска од СДСМ, како и Енвер Салиу од Беса ќе бидат членови на ДИК. Со изгласувањето на 2/3 на ДИК започнува реализацијата на договорот од последната лидерска средба.

Слични Објави