„МАКЕДОНЧИШТА“ ДО КОГА ЌЕ ЈА ВАЛКАТЕ БИБЛИЈАТА?

//

Денеска многумина Македонци кои постојано се повикуваат на Библијата , се ситат на смртта на десетици луѓе кои починаа во пожарите во Грција. Ако бар еднаш дотичниве ја прочитале Библијата, ќе разбрале дека пред Бог не постојат нации, функции, величини од земски вид, пред него постојат само луѓе и нелуѓе. Сите оние кои даваат љубов и кој се сочуствуваат со туѓата мака се луѓе, сите оние кои од икс причини се ситат на туѓата мака се нелуѓе. Пред вас се два пата , едниот е тој Библискиот, на сочувство кон маките на другиот без разлика кој е тој, а вториот е на примитивизмот, на радоста на туѓата мака и нејзино ситење. Доколку го одберете вториот, престанете да ја валкате Библијата повикувајќи се на неа.

Порака на наш редовен читателПретходна статија

АПАСИЕВ ДО ЗАЕВ: ИМАШ ЛИ ОБРАЗ?!

Следна статија

ОЛИВЕР ДЕРКОСКИ ОД ВМРО-ДПМНЕ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ДИК

Најново од Ваш став

Денот на булките

Facebook статус на Никица Корубин Деновиве во Велика Британија се сеќаваат на жртвите од Првата светска

(Не)промислена забрана

Fb статус на Никица Корубин “Забрана” е најспоменуваниот збор деновиве. И сите модалитети на истата. Организирано