| |

ПАПАТА ФРАНЦИСК ЌЕ ЈА ПОСЕТИ МАКЕДОНИЈА НА 7 МАЈ 2019

Неговата Светост Папата Франциск, прифаќајќи ја поканата на највисоките Власти на Државата и на Католичката Црква, ќе ја посети Република Македонија, на 7 мај 2019 година, при што ќе го посети градот Скопје – родниот град на света Мајка Тереза. Програмата на посетата ќе биде објавена благовремено. Претходно Папата Франциск ќе оствари Апостолско патување во Бугарија од 5 до 7 мај, каде ќе ги посети градовите Софија и Раковски.

Слични Објави