ПЕКОЛОТ ВО ИТАЛИЈА НЕ ЗАПИРА-НОВИ 662 ПОЧИНАТИ ОД КОРОНАВИРУСОТ

Во Италија денеска се потврдени 6.153 нови случаи на заразени со коронавирусот, а 662 лица починале.Вкупниот број на починати во земјата достигна 8.165 жртви, додека вкупниот број на заразени изнесува 80.539.