| |

ПЕТАР КОЛЕВ: СУБВЕНЦИИ ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ / ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ НА СВЕЖИ ПЛОДОВИ И ПРЕРАБОТУВАЊЕТО ДО КРАЕН ПРОДУКТ

„Произведуваме домати, јаболка, сливи, праски итн. но многу малку македонски компании ги преработуваат во кечап, сок или сушени плодови. Субвенции за производители кои ќе ги преработуваат, како и фонд за помош на производители/земјоделци на свежи плодови и зеленчуци и нивно преработување до краен продукт. Ова е идеја која многу земји, денешни членки на ЕУ, ја спроведувале во минатото но и денес“, напиша на својата официјална Facebook страна претседателот на ГДУ, Петар Колев.Слични Објави