ПО НАЛОГ НА ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО МВР ЈА ОБЕЗБЕДИЛО ПОТРЕБНАТА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА СПОРНИТЕ ГРАНТОВИ

//

Министерството за внатрешни работи вчера од Фондот за иновации и технолошки развој ја одзело потребната документација во врска со распределбата на грантовите од Фондот на носители на јавни функции. Операцијата е извршена по налог на Јавното обвинителство. Од Фондот за иновации и технолошки развој пред државната информативна агенција МИА потврдиле дека потребната документација е обезбедена додека од МВР и ЈО нема коментар за настанот бидејќи се работи за предистражна постапка.

 

Претходна статија

СДСМ:  ВМРО-ДПМНЕ ВЕЌЕ НЕМА ИЗГОВОРИ ЗА АНТИДРЖАВНОТО ОДНЕСУВАЊЕ

Следна статија

СЕ ГРАДИ КОЛЕКТОРСКИОТ СИСТЕМ ВО ПОТПЕЛИСТЕРИЕТО

Најново од Вести