ПОДКАСТ НА „СЛОБОДАР“: ЕКОНОМСКА НЕЕДНАКВОСТ И ЗЛАТНИ ВРЕМИЊА (2ДЕЛ)

//

Ве покануваме да го слушнете вториот дел на четвртиот подкаст на „Слободар“ во кој разговараат Стјепан Покупец, Александар Богоевски, Тони Бачваровски и специјалниот гостин, Симон Саревски. Разговараните теми се: Дали навистина економската нееднаквост е толку лоша работа и дали јазот помеѓу богатите и сиромашните се зголемува? Дали старите „златни“ времиња навистина беа толку подобри од денес? Како „социјалистичкиот рај“ Шведска стана богата и колку всушност е левичарска од економска гледна точка.

Првиот дел од подкастот можете да го слушнете овде.Претходна статија

ВО АТЛАНТА Е ВОВЕДЕНА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА ЗАРАДИ НЕМИРИТЕ ПО УБИЈСТВОТО НА ЏОРЏ ФЛОЈД

Следна статија

УСТАВЕН ПРЕСУДИ ПРОТИВ ПОНИШТЕНИТЕ ОД ВЛАДАТА ОДЛУКИ НА НАЌЕ ЧУЛЕВ

Најново од Вести