|

Полицаец со службено возило превезувал 30 килограми марихуана, осуден е на 5 години затвор

Пред Вишиот суд во Ужице, Б.Д. од Пријепоље, припадник на граничната полиција е осуден на пет години затвор поради тоа што кај него биле пронајдени околу 30 килограми марихуана.
.
Со истата пресуда С.Д. од Пријепоље, пријател на Б.Д. е осуден на две години и три месеци затвор, а двајцата се обвинети за кривично дело неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги.

С.Д. пред судот го признал делото, додека Б.Д. ги негирал наводите од обвинението. Двајцата беа уапсени на 27 мај пред куќата на С.Д. во село во близина на Пријепоље, во моментот кога од службено полициско возило земале 30 килограми марихуана поделена во 30 пакувања, а дрогата се обидувале да ја сокријат во подрум.

Претходно Б.Д. откако ја напуштил патролата за следење на државната граница кон Република Црна Гора и пренел торба со дрога во куќата на С.Д.

 

 

Слични Објави