ПОПИСОТ ЌЕ ЧИНИ ПОВЕЌЕ ОД 520 МИЛИОНИ ДЕНАРИ- ЗАКОНОТ ЗА НЕГОВОТО СПРОВЕДУВАЊЕ КОНЕЧНО НА ДНЕВЕН РЕД

//

Собраниската Комисија за европски прашања денеска треба да расправа по Предлог-законот за попис на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2020 година, во прво читање, јавува НОВАТВ.

Државниот завод за статистика во април 2020 година треба да го спроведе деветтиот Попис на населението, становите и домаќинствата на територијата на Република Северна Македонија.Според Предлог-законот, се предвидува дека за спроведувањето на Пописот ќе бидат потребни повеќе од 520 милиони денари.Претходна статија

АКО ПАТУВАТЕ ЗА СРБИЈА ПОДГОТВЕТЕ СИ ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА ПАТАРИНИ

Следна статија

НАПАЃАЧОТ НА ФЕСТИВАЛОТ ВО КАЛИФОРНИЈА Е УБИЕН

Најново од Вести