|

ПОПОВА: АКО СЕ Е ПО ПРОПИС ЗОШТО ШВЕРЦЕРСКИ СЕ ТРГНА КАЛДРМАТА И СЕ ГРАДИ БЕТОНСКО ЗДАНИЕ ОД НЕКОГАШНАТА МЕНАДА, ОСТАВКИ ВЕДНАШ

Власта на шверцерски начин во ек на полициски час ја извади калдрмата од Старата скопска чаршија – симболот на Скопје.

Без да ги праша скопјани, без да го праша еснафот, без да ги праша лицата кои живеат во непосредна близина на чаршијата, сама во стилот на авторитарна власт реши да руши во време на корона криза.

За власта ништо не е свето, ниту спомените на занаетчиите, старите скопјани, ниту пак на сите оние луѓе кои со години овде живеат и творат, а чаршијата им е неразделен дел од животот, вели Ирена Попова од ВМРО-ДПМНЕ.Слични Објави