|

ПОРАКА НА ЕДЕН ОБИЧЕН МАКЕДОНСКИ ПАТРИОТ

Добро утро Македонијо,

Денес сакам јас како најобичен човек (аполитичен) едноставен, македонски патриот кој се труди во оваа држава (моментално северна територија) да заработи за скромен живот за себе и своето семејство, сакам да ги профилирам македонските… воопшто политиката и балканските политичари. Политиката и политичарите според моето неуко мислење треба да служат на народот и државата во која се, да бидат чесни, да не лажат, да не менуваат ставови на секои два дена, ЗНАЧИ ДА БИДЕ СТАБИЛЕН ЧОВЕК, ДА СИ ДРЖИ ДО СВОЈАТА ИДЕОЛОГИЈА (било која и да е) да го подобрат квалитетот на животот, да овозможат достојни услови за образование, за работа, да го штити народот, неговата историја, иднина, сегашност………….Арно ама горенаведеното ништо од тоа го нема посебно во Македонија, посебно последните неколку децении, или да си бидеме најискрени и попрецизни последните седумдесет години, ама бидејќи нас не’ интересираат последните дваесет години, македонските политичари ги измешаа идеологии, левите даваат десничарски изјави и обратно, пред неколку месеци.. само неколку примери АСНОМ бил нешто “свето” после АСНОМ ПУ, ПУ не важи, додека во меѓувреме ги забораваат вистинските борци за Македонија ВМРО и нивните чети. Ем повикуваме на протести, ем бараме каратнин, ама во коли ќе бидеме, ама нели се грижиме за чистиот воздух….И ЗА КРАЈОТ ДА НЕ ГИ ЗАБОРАВИМЕ НОВИТЕ ХЕРОИ НА МАКЕДОНИЈА МОМЦИТЕ ОД 27 АПРИЛ, КОИ БЕА МНОГУ, МНОГУ ПОХРАБРИ ОД НАС КОИ ПРОБАА ДА ГО ЗАШТИТАТ МАКЕДОНСКОТО ДОСТОИНСТВО и што добија посебно од политичарите едно големо НИШТО. ЈАС ДА БЕВ ЛИДЕР НА ОПОЗИЦИЈАТА ДОДЕКА НЕ ИМ СЕ ДАДЕ УШТЕ ЕДНА ШАНСА БАРЕМ НА СУД КАЈ ШТО НЕМА ДА БИДАТ ТРЕТИРАНИ КАКО ТЕРОРИСТИ (која глупост ејјјј) НЕМА ДА ПРИФАТАМ ДА ВЛЕЗАМ ВО ПАРЛАМЕНТ, ама за жал помили им се платите (дебели) од тој парламент. ИМАЈТЕ СИ УБАВ ЖИВОТ, и САМО ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОШ. МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ ВМРО ВЕЧНО ?⚫

Фб статус на Илија ДимитриевскиСлични Објави