ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМОТ ЗА СОРАБОТКА СО МФК

//

Министерот за економија Крешник Бектеши и и регионалниот менаџер за Централна и Југоисточна Европа на МФК, членка на Групацијата Светска банка, Томас Лубек, со потпишувањето на Меморандум за соработка, го означија почетокот на спроведување на Проектот за решавање на долговите и излегување на деловните субјекти во Македонија. Преку зајакнување на нејзиниот систем за несолвентност се очекува овој проект да придонесе за подобрување деловната клима во земјата.Претходна статија

ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВМРО-ДПМНЕ ВЛАДО МИСАЈЛОВСКИ СО ЕДЕН КУП КРИТИКИ ЗА ВЛАДЕЕЊЕТО НА ВЛАДАТА НА СДСМ

Следна статија

НИКОЛА ДИМИТРОВ СЕ СРЕТНА СО ВИСОКИ ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ФОНДАЦИЈАТА КОНРАД АДЕНАУЕР

Најново од Вести