ПОЖАР ВО ТВ ВИС, ИЗГОРЕ СЕТА ОПРЕМА

Утрово изби пожар во зградата во која се наоѓаат просториите на ТВ ВИС во Струмица.

Од телевизијата пренесуваат дека пожарот ги зафати телевизиското студио и техниката, но и останатите субјекти кои се сместени во зградата.

Поголем дел од опремата е изгорен, а дел е уништен од водата за време на гасењето на огнот.

Засега не е познато кои се причините за пожарот и колкава материјална штета е причинета.