| |

ПРАТЕНИЦИТЕ СЕ ОБЕДИНИЈА ЗА ДА СИ ВРАТАТ НАЗАД ЕДНИ 4 МИЛИОНИ ЕВРА

Пратениците во македонскиот парламент изгласаа враќање на околу 4 милиони евра кон нивните матични партии.

Помина гласањето на измените Законот за финансирање на политички партии со кој на партиите им се овозможува враќање назад на парите кои им беа скратени со уредба со законска сила пролетва оваа година поради пандемијата.

Пред две години на политичките партии од буџетот им беше овозможено годишно да добиваат 4.5 милиони евра, односно 0,15 отсто од средствата на јавната каса.

Слични Објави