ПРЕТСТАВАТА „ТОБИ“ НА ОХРИДСКО ЛЕТО

/

Во рамките на драмскиот дел на фестивалот „Охридско лето“ на 26 јули во Центарот за култура “Григор Прличев” – Охрид ќе биде прикажана претставата „Тоби“, во изведба на актерите од Театарот за деца и младинци …

Претставата „Тоби“ која е специфична бајка длабоко мотивирана од чисти хумани сфаќања, е во режија на Драгослав Тодоровиќ.

Креацијата на кукли, сценографијата и костимите се дело на Ирина Сомборац, изработка на кукли: Кирил Василев и Ирина Сомборац, додека костимите се на Љубица Велкова. Улогите ги толкуваат: Марија Ѓорѓијоска, Катарина Илиевска–Силјановска, Винета Дамческа–Мојаноска, Ана Левајковиќ–Бошков, Мики Анчевски.

Претходна статија

МАКЕДОНСКО КУЛТУРНО ЛЕТО ВО МАЛА ПРЕСПА , АЛБАНИЈА

Следна статија

МОНАСИТЕ И МОНАХИЊИТЕ ОД БИГОРСКИОТ И РАЈЧИЧКИОТ МАНАСТИР ГИ ПОКАНУВААТ ГРАЃАНИТЕ ДА ГО ИСКАЧАТ ВРВОТ ГОЛЕМ КРЧИН

Најново од Истакнато