ПРОЕКТ „СЛОБОДАР“: ПОДКАСТ ПЕНЗИСКИ СИСТЕМ

//

Ве покануваме да го слушнете првиот подкаст на „Слободар“ во кој разговараат Стјепан Покупец, Тони Бачваровски и Александар Богоевски.

Главната тема на разговор е пензискиот систем, инспирирана од последните промени на коефициентите на ПИОМ и задолжителното здравствено осигурување.

Исто така, се разменуваат размислувања за: мерката за зголемување на коефициентите, дупката во пензискиот систем, издвојувањата за ПИОМ анализирајќи ги и бројките, предлог решенија за пензискиот систем, праведноста на моменталниот систем на меѓугенерациска солидарност и други.Повеќе за ставовите изнесени од проектот „Слободар“ можете да разберете од facebook страната „Слободар“.

Претходна статија

СТАПИ ВО СИЛА ПРИМИРЈЕТО МЕЃУ САД И ТАЛИБАНЦИТЕ

Следна статија

ВЕЛЕС ОДАМНА НИКОЈ НЕ ГО ОСВОИЛ, ЌЕ УСПЕЕ ЛИ ВАРДАР ДА ЈА ПРЕКИНЕ СЕРИЈАТА НА БОРЕЦ?

Најново од Вести