ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „КАКО ГО ЧИТАМ КОНЕСКИ“ , НА 8-МИ СЕПТЕМВРИ ВО НЕБРЕГОВО

„Како го читам Конески“ е насловена четвртата книга од едицијата „Македонски збор“во издание на Фондацијата за македонски јазик „Небрегово“ ќе биде промовирана во сабота, на националниот празник „8 Септември“, на свечениот собир во с. Небрегово, Прилепско…

На конкурсот објавен во соработка со Министерството за култура беа пријавени автори од повеќе научни и стручни институции, како и други почитувачи на ликот и делото на великанот Блаже Конески кои дадоа свои согледувања за неговото дело.

Слични Објави