ПРОТЕСТИ НА МЕДИЦИНСКИ РАБОТНИЦИ ВО МАДРИД: ВЛАСТА НЕ’ ОСТАВИ САМИ ДА СЕ БОРИМЕ ПРОТИВ КОВИД-19

Околу 4.000 медицински работници излегоа денеска на улиците на Мадрид, кој беше најпогоден од пандемијата, извикувајќи „помалку знамиња, повеќе медицински сестри“.

loading...

Лекарите и медицинските сестри протестираа со звук на тапани поради, како што велат, намалувањето на медицинските услуги и затоа што властите ги оставиле сами да се борат против коронавирусот.

loading...