Првата универзална вакцина против грип веќе се тестира на луѓе

//

Компанија во Велика Британија во моментов води клиничко испитување за она што би можело да биде првата универзална вакцина за грип во светот. Таквата вакцина би имала огромна придобивка за глобалното јавно здравје и ќе доведе до елиминирање на потребата за годишна вакцинација… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Кахремани: Беса отвора ново историско поглавје во политиката со седиште во Тетово

Следна статија

Проф. д-р Д. Зајковски: Поделбите веќе се позади нас

Најново од Вести