This Hubble Space Telescope image represents the largest, most comprehensive "history book" of galaxies in the universe.The image, a combination of nearly 7,500 separate Hubble exposures, represents 16 years' worth of observations.The ambitious endeavor, called the Hubble Legacy Field, includes several Hubble deep-field surveys, including the eXtreme Deep Field (XDF), the deepest view of the universe. The wavelength range stretches from ultraviolet to near-infrared light, capturing all the features of galaxy assembly over time.The image mosaic presents a wide portrait of the distant universe and contains roughly 265,000 galaxies. They stretch back through 13.3 billion years of time to just 500 million years after the universe's birth in the big bang. The tiny, faint, most distant galaxies in the image are similar to the seedling villages from which today's great galaxy star-cities grew. The faintest and farthest galaxies are just one ten-billionth the brightness of what the human eye can see.The wider view contains 100 times as many galaxies as in the Hubble Ultra Deep Field, taken in 2004. The new portrait, a mosaic of multiple snapshots, covers almost the width of the full Moon. Lying in this region is the XDF, which penetrated deeper into space than this legacy field view. However, the XDF field covers less than one-tenth of the full Moon's diameter.

ПРВОТО НЕШТО ШТО ЌЕ ГО ВИДИТЕ НА СЛИКАТА ОТКРИВА ЗОШТО СТЕ САМИ

/

Сте се чуделе ли некогаш зошто сте сами а не во врска иако сте фини, културни и убаво изгледате?

Погледнете ја сликата , што видовте најпрво?

Месечина
Ако првото нешто што го видовте е Месечината, вие сè уште сте сами затоа што не се снаоѓате лесно со луѓето. Имате изградено sидови околу вас и ви е тешко да ги срушите. Сакате интимност затоа што, според ваше мислење, ова ќе ве направи подобра личност, но ако станува збор за отстранување на бариерите околу вас, се откажувате. Освен ако не го надминете вашиот страв и не излезете од вашата зона за удобност, нема да го добиете она што отсекогаш сте го посакувале.

Кит
Ако најпрво го видовте китот, вие сте сами бидејќи сте си најважни за вас. Не, не сте себични, но имате огромни планови за себе. Знаете дека во врската ќе треба да ставите некој друг над вашите сопствени потреби.

Сурфер
Ако најпрво го видовте сурферот, вие сте сами затоа што се плашите да се обврзете. За вас, љубовта не е слобода, туку страв, затоа што знаете дека ќе мора да направите многу компромиси. Кога чувствувате дека се вљубувате, првото нешто што го правите е да избегате. Обидете се да останете и можеби ќе ја најдете најголемата авантура.

Претходна статија

ПРОЧКА ИЛИ ВЕЛИКИ ПОКЛАДИ

Следна статија

KOКОШКО, НЕ ГО СПОМНУВАЈ МОЕТО ИМЕ!

Најново од Магазин