РЕНОВИРАНА И КОМПЛЕТНО ОПРЕМЕНА АМБУЛАНТА ВО С.УРВИЧ ВО ОПШТИНА БОГОВИЊЕ

//

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче свечено ја отвори реновираната и комплетно опремена амбуланта која е донација од страна на Турската агенција за соработка и координација – ТИКА.

Тој искажа благодарност за донацијата која е од огромно значење за жителите на Урвич и Боговиње кои ќе добијат здравствени услуги во нова и современа амбуланта.

Соработката меѓу Министерство за здравство и ТИКА продолжува и понатаму во делот на донација и реконструкција на здравствени установи, како и обука и едукација на здравствени кадри.

Претходна статија

ПАУЛИ ТАПИО ОД ФИНСКА Е ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „МОСТОВИ НА СТРУГА“ ЗА 2018

Следна статија

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРВ КРУГ СЕЛЕКТИРАЊЕ 2018 – ЗА СПОРТСКА АКАДЕМИЈА ЗА УЦЕБНА ГОДИНА 2018/2019

Најново од Вести