РОМАН АБРАМОВИЧ ТРЕБА ДА ГО ДОКАЖЕ ПОТЕКЛОТО НА СВОИТЕ ПАРИ ЗА ДА ДОБИЕ БРИТАНСКА ВИЗА

Роман Абрамович мора да го докаже потеклото на своите пари за да добие британска виза, јавува весникот „Индепендент“.  Сопственикот на “Челзи” ќе мора да ги отвори своите сметководствени книги и да ја докаже законитоста на средствата, што ги поседува во Обединетото Кралство. Милијардерот е под влијание на санкциите наметнати на руските олигарси влада по инцидентот со Сергеј Скрипал
Абрамович, кој, според весникот, наскоро му подарил на Владимир Путин јахта од 25 милиони фунти, и уште 700 богати Руси кои имаат визи мора да го докажат потеклото на своите пари. Москва ја обвини британската влада дека разгорува антируска хистерија и се однесува “непријателски”и непринципиелно “.