РУЖДИ МАТОШИ: ВО МАКЕДОНИЈА ЖИВЕАТ 40% АЛБАНЦИ

Функционерот на политичката партија Алијанса за Албанците проф. Ружди Матоши тврди дека во Македонија, 40% од населението е албанско. Според него вкупниот број на Албанците во Македонија изнесува околу 800 илјади луѓе, пренесува МКД.мк.

loading...

Како што пренесуваат медиуми на албански јазик, Матоши вели дека 55 проценти од населението во земјава се Македонци, 40 проценти Албанци, а дека остатокот се Турци, потоа Роми, Власи, Срби и други.


loading...