|

САД одобрија дополнителна доза на вакцина за луѓе со слаб имунолошки систем

Американските регулатори одобрија дополнителна доза на вакцина против ковид-19 за луѓе со ослабен имунолошки систем за подобро да се заштитат од коронавирусот. Соопштението на Управата за храна и лекови се однесува на милиони Американци кои се особено ранливи поради трансплантација на органи, одредени видови на рак или други нарушувања. Неколку други земји, вклучувајќи ги Франција и Израел, дадоа слични препораки за нивното население.

Извор: Zoom. mk

Слични Објави