САТЕЛИТСКИОТ ПАТРИОТИЗАМ НА КАНАЃАНЕЦОВ БИЛ НИКОЛОВ ПУШТЕН НА НАЈЈАКО: МАКЕДОНИЈА Е ПОД АМЕРИКАНСКА ОКУПАЦИЈА

//

Претседателот на здружението за човекови права на Македонците од Канада, со звучното македонско име Бил, преку социјалната мрежа Twitter ги повика Македонците да се борат против „американската окупација“ на Македонија.

Од „патриотскиот“ твит на г-нот Бил, за жал не станува јасно дали и во далечна Канада е толку жешко, како што е во „zalna majka Makedonija“. Сепак станува јасно дека сателитскиот патриотизам на одредени наши сонародници од другата страна „на барата“ е како што милуваат да речат колегите од „Инфомакс“- „пуштен на најјако“.Претходна статија

„НАШИТЕ ОД ПЕРТ“ СИ ЌАРИЈА ПОЛА МИЛИОН АВСТРАЛИСКИ ДОЛАРИ ОД ВЛАДАТА НА АВСТРАЛИЈА, ИЗГЛЕДА ЗАТОА НЕ ИМ ПРЕЧЕШЕ ФАКТОТ ШТО ОФИЦИЈАЛНА КАНБЕРА НИКОГАШ НЕ ГО ПРИЗНА УСТАВНОТО ИМЕ НА МАКЕДОНИЈА

Следна статија

БОКИ И КАТИЦА ВО ШУТКА, ОРЦЕ ВО БУГАРИЈА

Најново од Вести