СДСМ: ДРЖАВАТА ИЗГРАДИ ИНСТИТУЦИИ И СИСТЕМ КОИШТО СЕ БОРАТ ПРОТИВ КОРУПЦИЈА, СИТЕ СЕ ЕДНАКВИ ПРЕД ЗАКОНИТЕ

//

За СДСМ актуелниот случај покренат од обвинителството е доказ дека постои заштитен механизам на релација граѓани – обвинителство – МВР кој го штити општеството и кој може да се справи со евентуални случаи на корупција.

Државата изгради институции и создаде систем коишто се борат против корупцијата и криминалот.

Сите се еднакви пред законите, а правда мора да има.СДСМ ги охрабрува и ги повикува надлежните институции да спроведат длабинска и независна истрага, да постапуваат исклучиво според законите со крајна цел владеење на правото во нашата земја.

Правосудните процеси за овој, но и за сите други случаи, мора да се спроведат до крај и правдата да биде задоволена, во интерес на граѓаните и државата, се вели во соопштението на политичката партија СДСМ.

Претходна статија

ТРИБУНА ОТКРИВА КОЈА Е ПРИЈАТЕЛСКАТА ЗЕМЈА КОЈА ПОМОГНА ДА СЕ ОТКРИЕ РЕКЕТОТ ВРЗ КАМЧЕВ

Следна статија

ОД ДКСК СО СТАВ ДЕКА НЕФИ НЕ МОЖЕ ДА СИ ЈА СРУШИ СОПСТВЕНАТА ДИВОГРАДБА

Најново од Вести