|

Се излеа реката Струма, поплавени 30-тина објекти

Реката Струма направи проблеми во струмичкиот регион , кај селата Василево и Ново Село поплавени се дворовите на 30 објекти.

Во текот на ноќта е намален е водостојот на реката Брегалница. Околу два метра и 30 сантимерти беше водостојот, а во моментов е намален за 40 или водата во реката Брегалница е под два метра.

Градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов за МИА вели дека нема опасност и од поплавување на бунарите, од кои градот се снабдува со вода за пиење. Водостојот не се зголеми и поради врнежите од снег, кој интензивно паѓаше во текот на ноќта

Извор: Zoom. mk

Слични Објави