СЕ САНИРААТ 4 ДЕТСКИ ЕДУКАТИВНИ ИНСТАЛАЦИИ

//

Град Скопје од денеска ја почна санацијата на детските едукативни инсталации што се поставени во Градскиот парк и Парк „Македонија“ во Скопје. Во текот на наредните денови, до колку тоа го овозможуваат временските услови, ќе се изврши шмирглање и лакирање на оштетените дрвени делови, ќе се бојадисаат металните делови на инсталациите и ќе се дополнат нивните подлоги со бела ризла.

Станува збор за просторните инсталации:„Авантурите на пчеличката Маја“, поставена на дел на зелената паркова површина на потегот помеѓу булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов“ и улицата Јуриј Гагарин; „Авантурите на мравката и штурецот“, поставена во дел зелената паркова површина на потегот помеѓу булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов“ и улицата Јуриј Гагарин; „Волшебникот од Оз“ поставена во Градски парк и „Октоподот Хенк“, поставена во зелената паркова површина на потегот помеѓу булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов “ и улицата Јуриј Гагарин.Претходна статија

ВМРО-ДПМНЕ: НАЈАВАТА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДАНОЦИТЕ Е ПРИЗНАНИЕ ЗА ЕКОНОМСКАТА КАТАСТРОФА, ЗАЕВ Е НАЈОПАСНА ЕЛЕМЕНТАРНА НЕПОГОДА НА МАКЕДОНИЈА

Следна статија

ТРАГЕДИЈА: ЗГАСНУВААТ УЧИЛИШТА ВО ВЕЛЕШКО

Најново од Вести