ШТИПСКАТА БОЛНИЦА ПРЕКУ ПРОГРАМАТА ЗА МЕЃУГРАНИЧНА СОРАБОТКА МАКЕДОНИЈА-БУГАРИЈА БАРА ЕВРОПСКИ ПАРИ ЗА ДВА ПРОЕКТА

//

Штипската Клиничка болница Програмата за меѓугранична соработка Македонија-Бугарија бара европски пари за два проекта, објавува весникот Вечер. Директорот на Клиничка болница-Штип, Ален Ѓеорѓијев вели дека проектите се однесуваат за реновирање на Инфективното одделение и набавка на апарати за физикална терапија. Проектот за реконструкција на Инфективното одделение тежи 140 илјади евра, додека за набавката на апарати за Одделението за физикална терапија ќе бидат потребни 20 илјади евра.

 

Претходна статија

БАЧЕВ И ПАЛЕВСКИ ЌЕ ОДАТ ОД ВРАТА ДО ВРАТА ДА АГИТИРААТ ЗА БОЈКОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ

Следна статија

РАМКОВНИ РАБОТНИЦИ

Најново од Вести