ШТО НЕ ТРЕБА ДА ПРАВИ ЕДНА ДЕВОЈКА ВО ВРСКА

/

Денес денот беше откачено прекрасен за мене и моите другарки. И така пиејќи кафе во локалното кафуле и смеејќи се на работи што сме ги направиле во минатото со нашите поранешни дечковци дојдовме до неколку заклучоци зошто нашите врски пропаднале и сакаме да го споделиме тоа со вас за да не ја правите истата грешка 😀 :

1. Никогаш без негова дозвола не влегувајте во неговиот facebook и не му ги читајте пораките.
2. Не изигравајте негова мајка.
3. Не го терајте да оди кај вашата тетка на гости ако не сака.
4. Не го менувајте неговиот стил на живот и на облекување.
5. Кога е излезен не му ѕвонете по телефон освен ако не е нешто многу важно.
6. Не си дозволувајте и не очекувајте постојано да ги плаќа вашите сметки.
7. Не носете одлуки во негово име.
8. Правете компромис и почитувајте го неговото хоби.
9. Не забранувајте му да се дружи со одредена личност.
10. Поддржувајте го во неговите цели.
11. Не се лутете ако не може да дојде на некоја ваша договорена средба бидејќи е изморен.
12. Не се лутете ако некогаш наместо со вас сака да излезе сам со неговите другари.
13. Доколку е вознемирен за одредено недоразбирање помеѓу вас, не „вриштете“туку обидете се да објасните со смирен тон.
14. Пробајте да му ги исполните неговите сексуални фантазии.
15. Не флертувајте пред негови очи со намерата дека ќе добиете негово поголемо внимние.
16. Не го лажете.
17. Не зборувајте лошо за некој негов роднина или другар.
18. Не му кажувајте што да јаде и како да јаде.
19. Не му го наметнувајте вашиот стил на живот.
20. Не го правете љубоморен.

Автор: Плетенка

Претходна статија

ПОДНЕСЕНО ОБВИНЕНИЕ ЗА ТРИ ЛИЦА ЗА ТРГОВИЈА СО ДЕТЕ

Следна статија

ПЕТАР КОЛЕВ БАРА РЕФЕРЕНДУМ И ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА БРОЈОТ НА ПРАТЕНИЦИТЕ ВО СОБРАНИЕ

Најново од Истакнато

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,