|

Скопје шести најзагаден град во светот

Скопје и ова претпладне е град со многу загаден воздух. На листата главни и поголеми градови во светот, Скопје нешто пред 11 часот денеска се најде на шестото место во светот според индексот на квалитетот на воздухот, (од 175) односно според загаденоста.

Сите градови во чие „друштво“ се најде Скопје, барем првите 10 – 15, се повеќемилионски градови.Слични Објави