СООПШТЕНИЕ ЗА КОНКУРСОТ ЗА ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ ВО ЈАВНИТЕ УЧЕНИЧКИ ДОМОВИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА

//

Министерството за образование и наука информира дека поради технички пречки нема да биде во можност да ги прифати електронските пријави кои со Конкурсот се утврдени дека ќе бидат поставени на интернет порталот www.konkursi.mon.gov.mk, преку кои учениците се пријавуваат за прием во јавен ученички дом.

За таа цел, ве известуваме дека за оние јавни ученички домови за кои со Конкурсот е предвидено пријавување со електронска пријава, потребно е документите да се достават до јавниот ученички дом, каде ученикот бара да биде примен.

Сите други услови од Конкурсот остануваат исти.Претходна статија

СОВЕТОТ НА ЕУ ЗА ОПШТИ РАБОТИ ДЕНЕСКА ОДЛУЧУВА ЗА МАКЕДОНИЈА И АЛБАНИЈА

Следна статија

СРЕДБА МАНЧЕВСКИ-ГАБРИЕЛ: ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА Е ПАРТНЕР НА МАКЕДОНИЈА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ИКТ ПРОЕКТИТЕ

Најново од Вести