|

ТАЈВАН РАЗРАБОТУВА ТЕСТОВИ ЗА КОРОНАВИРУС КОИ ДАВААТ СИГУРЕН РЕЗУЛТАТ ЗА САМО 15 МИНУТИ

Академијата „Синика“ од Тајван објави на почетокот на март дека тим научници развиле антитела кои можат да го идентификуваат протеинот што ја предизвикува болеста СОВИД-19, отворајќи го патот за нов тест за вирусот, што може да даде сигурни резултати во рок од петнаесет минути.

На Фејсбук страницата на академијата „Синика“ се вели дека д-р Јанг Ан-шу и неговиот тим по 19 дена работа развиле моноклонални антитела за да ги идентификуваат протеините на, вирусот СОВИД-19.Слични Објави